2013. április 29., hétfő

Ezeket edd reggelire, ha fogyni szeretnél!


Heather Leidy táplálkozási szakértő elsőként vizsgálta azt, hogy miként hat az elfogyasztott reggeli az étvágyra, illetve az esti nassolásra. Kísérletei során bizonyította, hogy a magas fehérjetartalmú reggeli nagyobb teltségérzetet, jóllakottságot eredményez, aminek köszönhetően a nap során kevésbé intenzív az agynak azon tevékenysége, amely az élelemért való sóvárgásért felelős. Az ilyen reggeli egyben csökkentette az esti nassolásra való hajlamot is.

Tipp:


  • A húsfélék biztos fehérjeforrások. Amennyiben diétázol, válassz reggelire sovány csirkemellsonkát. 100 g 95 kcal-t tartalmaz, és 19 g fehérje van benne.
  • Egy kis tányér túró némi gyümölccsel tökéletes reggeli lehet. 100 g sovány tehéntúró körülbelül 80 kcal, és 14 g fehérjét tartalmaz.
  • A tojás tökéletes reggeli, ami kellő energiát ad a délelőtthöz. Fogyaszthatod főtt vagy lágy tojás, tükörtojás, illetve rántotta formájában. Egy átlagos tojás valamivel többet nyom, mint 50 g, körülbelül 85 kcal-t tartalmaz, és 7 g fehérje van benne.
  • Ha épp most szoktatod magad a reggelizés gondolatához, kezdetnek megteszi egy csésze tejeskávé, pár szem korpás keksszel. 1 dl tejeskávé nagyjából 50 kcal, és 3 g fehérjét tartalmaz. Nem mellékesen pedig emésztésserkentő hatású.
  • Az elmúlt években egyre több negatívum derült ki a tejről. Ha azonban nem vagy laktózérzékeny, érdemes olykor reggelire fogyasztanod egy-egy pohár házi tejet. 1 dl tehéntej 44 kcal, és 3 g fehérje van benne.
  • Egy pohár élőflórás natúr joghurt akkor is könnyen lecsúszik, ha egyébként nem szoktál reggelizni. 100 g natúr joghurt 74 kcal, és 4 g fehérjét tartalmaz. Ha inkább a gyümölcsös változatot kedveled, készítsd el magadnak otthon.
  • A szójából készült tofut a távol-keleti konyhaművészet ismertette meg a nyugati világgal. 100 g tofu 77 kcal, és 8 g fehérjét tartalmaz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése