2013. április 26., péntek

A nők rémálma, a...


Cellulitisz 


Nagymamáinkra még nem volt jellemző ez a probléma, miközben manapság már a kiskamasz lányok, sőt, elvétve ugyan, de a férfiak is szembesülnek a cellulittel, ami korántsem csak esztétikai gond.
A cellulitisz-gödröcske valójában egy kis méregblokk, amit becsomagoltak a zsírsejtek. Ezekben a gödrökben együttesen olyan mennyiségű salakanyag képes elraktározódni, hogy ha a környező zsírszöveteket egyszerre feloldanánk, a véráramba kerülő káros anyagok mérgezéses tüneteket okoznának, tehát a nem túl esztétikus hepe-hupákhoz azért ragaszkodik annyira a szervezet, hogy védekezzen a mérgezés ellen. Egészséges keringés és anyagcsere esetén a méregtelenítési folyamatok akadálytalanul lezajlanak, a salakanyagok azonnal kiürülnek. Tehát a cellulitisz nem magától kerül oda, hanem egészségtelen életmódunk következménye. Igen, vannak, akik hajlamosabbak rá, másoknál kevésbé látványos, de ettől függetlenül csak úgy múlik el, ha szépen visszacsináljuk a folyamatot: zsírbontás és méregtelenítés.

  • Vigyázz, hogy a napi elfogyasztott táplálék mennyisége ne haladja meg az elfogyasztott energia értékét.
  • Mindennap fogyassz zöldséget vagy gyümölcsöt. Az eperfagyi és a zöld tészta nem számít ide.
  • A zsiradékokat ne száműzd az étrendedből: ahhoz, hogy a szervezet a régi zsiradékot elengedje, szüksége van friss olajokra. Leginkább extra szűz növényi olajokat fogyassz, ha lehet, hidegen.
  • Válts rostokban gazdag élelmiszerekre.
  • Fogyassz legalább napi másfél-két liter tiszta folyadékot: vizet, herbateát. A cukros italokat kerüld, ide tartoznak a 100%-os gyümölcslevek is.
  • Járj szaunába - a legjobb az infraszauna. Ez segít a méregtelenítésben, így könnyebben bomlanak le a zsírszövetek is.
  • Hetente legalább háromszor mozogj intenzíven. Alkalmanként minimum fél óra (de még jobb az egy óra) kardió-edzéssel, és egy egész testet átmozgató erőnléti edzéssel tehetsz a legtöbbet a narancsbőr ellen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése