2013. április 12., péntek

A pisztácia jótékony hatásai


VAJON MIÉRT KERÜLI EL ÁLTALÁBAN A FIGYELMÜNKET? A DIÓ, MOGYORÓ, MANDULA NAGY NÉPSZERŰSÉGNEK ÖRVEND, A PISZTÁCIÁT VISZONT SOKSZOR ELFELEJTJÜK. HELYTELENÜL, MIVEL JÓTÉKONY HATÁSSAL VAN A SZÍVRE ÉS A VÉRÜNKRE IS.
 
A pisztácia hatása a kolszterinre, egészséges ételek, a pisztácia pozitív hatásai, koleszterin csökkentése
Nyolc tanulmány összesítése felfedte, hogy a pisztácia csupán néhány hétig tartó fogyasztása akár 20%-al is csökkentheti a rossz koleszterin mennyiségét a szervezetben, és növeli a jó mértékét 48%-al. Az egyik kutatás a merevedési zavarokkal küzdő férfiakra koncentrált, és arra jutott, hogy a pisztácia 51%-al növelte a szexuális teljesítményüket, köszönhetően a vér egészségesebbé tételének.
A pisztácia olyan összetevőkkel rendelkezik, amik segítenek blokkolni a koleszterin felszívódását a belekben, mondja Roman Pawlak élelmiszerkutató. A rosttartalma is kedvező ilyen szempontból, sőt, a karotin tartalma még a szívbetegségek esélyét is mérséklik.
Ha beszerzel belőle, akkor olyat válassz, amin rajta van a héja. Ha evés közben látod, ahogy minden egyes magot meghámozol, jobban átérzed, mennyit is fogyasztottál el. Így könnyebben kordában tudod tartani adagot, ezzel elkerülve a túlzott kalória bevitelt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése