2013. június 10., hétfő

Bekenem és eltűnik?


Ebben én nem hiszek!

Csodakrémek ide vagy oda, én nem hiszek a "bekenem és eltűnik" projectekben! Tudod miben hiszek? A tudatosságban és a testbe befektetett munka eredményében! Ráadásul azt senki nem veheti el tőled. Megdolgozol érte, és a tiéd! 

Sajnos sem a bőr, sem az érrendszer, sem az inzulin termelésért felelős hasnyálmirigy nem tolerálja a nagymértékű elhízást. Egy idő utána, ha nem kapsz észbe, feladják a harcot és irreverzibilis, visszafordíthatatlan folyamatokat indítanak el. A hasnyálmirigy elfárad, eleinte kevesebb inzulint termel, de szép csendben kezdetét veszi a kíméletlen cukorbetegség. A bőr sem képes mindent elviselni. A túlsúly okozta zsírpárnák utat törnek a szövetek között, majd karfiolrózsák formájában kitüremkednek a comb és a popsi felszínén. 

Mi az általános reakció? 

A fürdőruha mellé megvásárolod a csípőre köthető kendőt, zuhanyzás után magadra tekered a vastag frottírtörölközőt, és már este sem szívesen tipegsz falatnyi bugyiban a párod előtt. Naná: már magadnak sem tetszel, de előtte talán még szégyelled is a tested.

Megoldás

Ha kész vagy életmódot váltani. Ha minőségi, alacsony szénhidráttartalmú és finomított cukortól mentesen táplálkozol és heti legalább 3 x edzel, 2-3 hónapon belül észreveszed majd a pozitív változást!

Időnként jót tesz egy kis léböjtkúra, mely során ásványvizet és sok frissen préselt vagy hígított gyümölcslevet tanácsos fogyasztani. A kúrát nyírfalevél, gyermekláncfű, csalán és zsurló gyógyteával teheted igazán hatékonnyá. Hetente 1 léböjtnap biztosan nem árt meg, de 3-5 napnál hosszabban semmiképp ne koplalj orvosi felügyelet nélkül - akkor sem, ha egészséges vagy!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése