A csicseriborsó magas fehérjetartalma miatt nagyon egészséges, a cukorbetegek számára is ajánlott – pektintartalma csökkenti az étkezések utáni gyors cukorszint-emelkedést – és a vegetáriánusok egyik nagy kedvence is. Ebből készül a híres humusz is. Ajánlom húsok mellé, de csak úgy magában is laktató és ízletes.
Csicseriborsó saláta
- 200 g csicseriborsó, beáztatva
- 2 ek apróra vágott friss bazsalikom
- 2 ek apróra vágott friss petrezselyem
- 2 ek citromlé
- 4 ek olívaolaj
- 1 csokor újhagyma, felkarikázva
- reszelt pecorino és pestos gouda (vagy ami tetszik)
- só, frissen őrölt bors
A csicseriborsót puhára főzzük. Az olívaolajat és a citromlevet összekeverjük, a zöldekkel ízesítjük és a csicseriborsóval összekeverjük. A reszelt sajtokkal összeforgatjuk és némi sóval és frissen őrölt borssal megszórjuk és máris kész.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése