2013. június 2., vasárnap

Variációk salátára III.


A csicseriborsó magas fehérjetartalma miatt nagyon egészséges, a cukorbetegek számára is ajánlott – pektintartalma csökkenti az étkezések utáni gyors cukorszint-emelkedést – és a vegetáriánusok egyik nagy kedvence is. Ebből készül a híres humusz is. Ajánlom húsok mellé, de csak úgy magában is laktató és ízletes.


Csicseriborsó saláta


  • 200 g csicseriborsó, beáztatva
  • 2 ek apróra vágott friss bazsalikom
  • 2 ek apróra vágott friss petrezselyem
  • 2 ek citromlé
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 csokor újhagyma, felkarikázva
  • reszelt pecorino és pestos gouda (vagy ami tetszik)
  • só, frissen őrölt bors


A csicseriborsót puhára főzzük. Az olívaolajat és a citromlevet összekeverjük, a zöldekkel ízesítjük és a csicseriborsóval összekeverjük. A reszelt sajtokkal összeforgatjuk és némi sóval és frissen őrölt borssal megszórjuk és máris kész. 

Jó étvágyat hozzá! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése