2013. október 3., csütörtök

Gyors fogyás

AZ EBBEN A FEJEZETBEN ISMERTETETT DIÉTÁK ÖNNEK AKKOR AJÁNLOTTAK, HA CSAK PÁR KILÓ SÚLYFELESLEGE VAN!


Fogyjunk gyorsan! Fogyjunk gyorsan?

Általánosan elfogadott álláspont, hogy tartós testsúlycsökkenés fokozatos, heti kb. 1 – 1 kg súlyfelesleg leadásával érhető el. Vagyis 6-8 hónap alatt a kiindulás testsúly megközelítőleg 10%-kal történő csökkenése hoz igazán maradandó eredményt. Általában azt szokták mondani, hogy az aktuális energia igényhez képest 500 kcal-val csökkentett kalória bevitellel lehet a fokozatos fogyást biztonsággal elérni.
Ha 2-3 hét alatt 5-15 kilót is lead, akkor nagy a veszélye, hogy a következő hetekben visszajönnek a kilók. Ez az úgynevezett jojó-effektus, ami annak köszönhető, hogy a hirtelen fogyás főként az izmokból történik, vagyis csökkenni fog a szervezet energiaigénye.


A következő 3 dologra figyeljen, ha gyors fogyókúrába kezd!

  • Kíméletes módszert válasszon
  • Igyon sok vizet
  • A siker után is figyeljen oda a táplálkozásra, válasszon egy az Ön számára betartható módszert


Ha csak pár kiló súlyfeleslege van,  válasszon néhány napos gyümölcskúrát!

Amennyiben gyorsan szeretne megszabadulni néhány kg-tól, a gyümölcskúrák segítenek. Az érzés hogy evett is meg nem is, a napokig vagy hetekig tartó kúrák során erősödik meg. De azt is vegye figyelembe, hogy hosszú távú egyoldalú étkezéseknél hiánybetegségek alakulhatnak ki.



Az almakúra során napi hat alma fogyasztható.
Az alma gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban: kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot nyomelemeket, béta-karotint, B komplex vitaminokat, C-vitamint tartalmaz. Igaz, ez utóbbi vitaminból kevesebb található benne, mint a citromban vagy a narancsban. A gyümölcs sejtfalában lévő pektin, vízben oldódva kocsonyás zselét alkot és elősegíti a jó emésztést. Fontos része a gyümölcsnek a héja és a cellulóz is, amelyek megtisztítják a beleket a lerakódott salakanyagoktól. A gyümölcs magas savtartalma pedig felgyorsítja a gyomor és a belek mozgását.



Az ananászdiéta napi 2-4 kg ananászból áll, kevés hús és hal fogyasztható.
Az ananász az egyik legrostosabbnak számító egzotikus gyümölcs, ami elősegíti az emésztést, ugyanakkor vitaminjaival, ásványi anyagaival és nyomelemeivel táplálja a szervezetünket. A diéta könnyen tartható, hiszen nem jár sok lemondással és nem kell merev szabályokat követnünk.

Az ananászban található bromélia enzim segíti a sav-lúg egyensúly helyreállítását, melynek hatására súlycsökkenés érhető el, az enzim elsősorban a fehérjeemésztést segíti elő, így a táplálékot szervezetünk jobban tudja hasznosítani. Hollywoodban is igen kedvelt diéta, a sztárok szinte falják az ananászt, és mellé csak fehérjét fogyasztanak.


A szőlőkúra során napi 3 kg szőlő ehető.
szőlő teljes értékű táplálék. Akár esszük, akár a levét isszuk, élettani hatása rendkívül kedvező, ásványi anyagokban és gyümölcssavakban gazdag, így segíti a szervezet harmonikus működését. Igen nagy a vértisztító és az idegerősítő hatása, jó izomregeneráló, a bélbetegségeket is gyógyítja, fokozza az epe elválasztását, megakadályozza a vese- és a hólyagkövesedést. Reuma vagy májbetegségek esetén a fehér szőlő előnyös, hasmenés ellen a savanyú szőlőket ajánlom.

Különösen sok B12-t tartalmaz, miközben a fruktóz csak mérsékelten emeli a vércukrot. Gazdag folsavban, ami a vérképzésben fontos. Magas C-vitamin tartalma a méreganyagokat köti meg, fontos antioxidáns.
A vörös és a fekete szőlő gazdag bioflavonoidokban, ezek is antioxidáns hatásúak: a szabadgyököket megkötik, védelmet nyújtva a rák, a szívkoszorúér és a keringési rendszer betegségei ellen. A fürtök sok mangánt, káliumot és magnéziumot is tartalmaznak, a szőlő rostanyagai elősegítik az emésztést.


A diódiéta a dió mellett, a tejszín fogyasztását engedélyezi, energiában és zsiradékokban gazdag az étrend.
dióbél energiával tölti fel a szervezetet, eltelít, magas fehérje-, zsír és rosttartalma miatt sokáig tart, mire felszívódik, így az éhségérzetet hosszan távol tudja tartani. És itt a lényeg. Bár magas a kalóriatartalma, de éppen ezért elég belőle pár szem, és máris jóllakottan érezzük magunkat, és sokáig távol marad az éhségérzetünk is. A dió nem csak fogyókúrázóknak ajánlott, hiszen rengeteg benne a kalcium, kálium, magnézium, foszfor, cink, mangán, réz, B1, B2, és E-vitamin. Dió diétát azonban csak télen érdemes tartani, mert nyáron a túlzott diófogyasztástól kipattoghat a bőrünk.
Omega-3 zsírsav tartalma csökkentheti a szívinfarktus veszélyét, ezen kívül hatásos lehet depresszió esetén is. A dióban lévő tápanyagok jótékonyan hatnak a daganatos betegségek megelőzésében.

… vagy próbálja ki a következő súlycsökkentő kúrát, amely biztosan nem okoz hiánybetegséget.

Hét nap alatt fokozatosan táplálkozzon. Kezdje gyümölccsel, majd jöhet a zöldség, a hús és a hal. A hetedik napon már egy pohár borral ünnepelheti az eredményt:
          • 1. nap: 1 kiló gyümölcs
          • 2. nap: 40 dkg gyümölcs és 60 dkg nyers zöldség
          • 3. nap: 35 dkg gyümölcs, 25 dkg saláta, 40 dkg zöldség
          • 4. nap: 35 dkg gyümölcs, 25 dkg saláta, 30 dkg zöldség, 2 db tojás
          • 5. nap: 25 dkg gyümölcs, 30 dkg saláta, 30 dkg zöldség, 15 dkg szárnyas hús
          • 6. nap: 10 dkg gyümölcs, 55 dkg zöldség, 35 dkg hal
          • 7. nap: 25 dkg gyümölcs, 40 dkg zöldség, 30 dkg hús

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése