2013. július 6., szombat

Ugye szereted a kutyákat?!


Most egy szokatlan példán keresztül mondom el, hogyan is működik a szervezeted. Így mindenféle tudományos magyarázat nélkül láthatod mennyire egyszerű és logikus is ez.

Gondolj a szervezetedre úgy, mint a kutyádra! Igen, a kutyádra. Mikor enni adsz neki, nincs mérték nála, még az utolsó utáni csirke farhátat is benyeli. Ugye te tudod, hogy mennyit kell ennie, hogy jól táplált, de ne kövér kutyád legyen, ezért nem adsz neki 20 farhátat. Saját magaddal szemben viszont bőkezű vagy! Sokkal többet adsz a szervezetednek, mint amennyit kellene. Miért is baj ez? Nagyon látványos példa: amikor a kutyádnak sokat adsz, akkor sem mondja, hogy nem kell, hanem fogja és „elraktározza”, elássa. Elrakja későbbre. Éppen úgy, mint amikor te sokat eszel és elraktározza a szervezeted, a kis úszógumikba, meg egyéb kis formácskákba. 

Ha a kutyádnak csak annyit adnál, amennyit kellene, vagyis, ha csak annyit ennél, amennyit kellene, akkor nem lenne mit „elásni”, elraktározni. Érted, ugye?



Vannak persze itt is kivételek, a szerencsések! De hidd el, ők a kisebbség. Nekem is volt egy kutyám, úgy hívták, hogy Polly, egy angolszetter keverék volt, és fajtájából adódóan nagyon kis karcsú volt, pedig még a bullmasztiffnál is többet evett. Röptében kapta el a farhátat. Nem tudtál neki sokat adni! Mindent megevett! Viszont, ha te nem a Polly félékhez tartozol, jobban jársz, ha sokat "szaladgálsz a kertben" és csak annyit eszel, amennyit kell! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése