2013. július 9., kedd

Sztártippek - Jennifer Aniston


Minden különösebb szenvedés nélkül, kis odafigyeléssel, Jennifer Aniston trükkjeivel heti 1-1,5 kilót adhat le hosszú távon.

Nem számolom, de figyelem a kalóriákat. Szerencsére nincsenek komoly súlyproblémáim, de hogy ne is legyenek, állandóan figyelek arra, mi kerül a tányéromra, a bevásárlókosaramba – árulta el Jennifer Aniston.


A színésznő így mindenből a soványabbat, a kalóriaszegényet választja.

Íme a tippjei:

  1. Egészséges nass: Vágjon gusztusos csíkokra zöldségeket, és tegye egy tányérra a dohányzóasztalra. Ha megéhezik tévézés közben, ebből rágcsáljon.
  2. Savanyú uborka: 10 dekában csak 12 kalória van, és elnyomja az édesség utáni vágyát.
  3. Gyakran, keveset: Legjobb, ha 3-4 óránként eszik, de keveset. Így soha nem tör önre a kínzó éhség.
  4. Magkeverék: Keverjen össze tökmagot, szezámmagot, napraforgót és pirított lenmagot 1:1 arányban. Naponta egyszer tegyen evőkanálnyit egy natúr joghurtba. Nagyon egészséges és hosszan laktat.
  5. Vitaminbomba: Naponta kétszer egyen gyümölcsöt! Például reggel egy maréknyi narancshúst keverjen össze két evőkanál korpával, délután pedig egy hatalmas savanykás almát.
  6. Grillezett hal: Hetente kétszer bátran ehet grillezett halat – alig tartalmaz zsírt.
  7. Csak egy kockát: Nagyon édesszájú? Teljesen a csokiról sem kell lemondani. Két- három naponta egy-egy kis kockát elszopogathat. De tényleg ne többet!
  8. Először igyon: Gyötri az éhség, legalábbis azt hiszi. Sokszor ugyanis összekeverjük a szomjúsággal. Tippünk ezért: először igyon egy pohár vizet. És ha fél óra múlva is még mindig enni kíván – komótosan fogyasszon el pár kalóriaszegény falatot.
  9. Jó éjszakát!: Tudta, hogy az alvás is fogyaszt? Tanácsos hát naponta legalább 7,5 órát egyhuzamban aludni.
  10. Mindig reggelizzen!: Sokan úgy képzelik a fogyókúrát, hogy megspórolják a reggelit. Pedig ha üres gyomorral indul útnak, délre már olyan farkaséhes lesz, hogy falni kezd, és este is felrúgja majd a diétáját.
  11. Kényeztetés: Ha egész héten mértékletes volt, hétvégén megengedhet magának egy kis kényeztetést – például köretként kevés zöldséges barna rizst vagy egy gombóc vizes citromfagyit…
  12. Laktató grépfrút: Minden étkezés előtt 15-20 perccel kanalazza ki egy fél rózsaszín grépfrút húsát. Beindítja a zsírégetést.
  13. Sovány rántotta: Süssön rántottát vékonyan kikent bevonatos serpenyőben 3 tojás fehérjéből és egy egész tojásból.
  14. Sajtból keményet: A kemény sajtok zsírszegényebbek. Reszelve fogyassza – így kevesebb is elég belőle. Viszont nagyon gazdag fehérjében és kalciumban.
  15. Frissen facsarja: Igyon reggelente egy adag frissen facsart narancslevet. Felöntheti kevés szénsavmentes ásványvízzel. Egész napra biztosíthatja pektinszükségletének nagy részét.
  16. Enzimbomba: A friss ananász tele van bromelinnal – fokozza az anyagcserét.
  17. Inkább szárnyast: Sertéssonka helyett vegyen inkább zsírszegény pulykasonkát. 40%-al kevesebb benne a kalória.
  18. A körte víztelenít: Nagyon gazdag káliumban, ez fokozza a víztelenítést, a méreganyagok távozását.
  19. Margarint? Vajat?: Egyiket sem! Teáskanálnyi ugyanis legalább 40 kalória. Helyettük kenjen a kenyérre vékonyan mustárt (10 kcal), tormát (15 kcal), paradicsompürét (4 kcal).
  20. A fahéj boldogít és normalizálja a vércukorszintet. Már a reggeli müzlijét is megszórhatja késhegynyi őrölt fahéjjal – így biztosan jól indul majd a napja, és nem fog gyorsan megéhezni.
  21. Az ideális dresszing: Kerülje az olajos önteteket. Legjobb, ha borecetből, mustárból, sóból, gondolatnyi borsból és sok zöldfűszerből készíti. Olaj helyett tehet bele pár kanál húslét.
  22. A gombát is zsír nélkül: A friss gomba kalóriaszegény, csakhogy sokan zsiradékon párolják meg. Pedig ugyanolyan finom, ha bevonatos vagy öntöttvas serpenyőben kevés vízzel „süti”le. Így 10 deka csak 10 kalória!
  23. A keserű is fogyaszt: Hallott már a cynarinról? Rengeteg van belőle például az articsókában. Igyon hát articsókalét mindennap, így felgyorsítja az emésztést, és csökkentheti vérzsír szintjét is.
  24. Kell az erő!: A zabpehely az egyik legegészségesebb élelmiszer. Komplex szénhidrátja erőt ad. Ha ezzel kezdi a napot, a következő étkezésig biztosan nem fog megéhezni.
  25. Tejből is soványat!: Rengeteg rejtett zsír van a tejtermékekben. Ezért mindig a soványat, vagy ha van, a 0 százalékosat vegye!
  26. Babot és lencsét is: Igen eheti ezeket is, mértékkel. Tartalmaznak szénhidrátot és fehérjét is – mindkettőre szüksége van a szervezetnek, ráadásul laktatnak, rostban gazdagok.
  27. Keresse a jó zsiradékot!: A dió és a különböző magvak olajai létfontosságúak – például egyes vitaminok felszívódásához. Mindenképpen egyen ezekből összesen 2 evőkanálnyit naponta.
  28. Egyen savanyú káposztát!: Gazdag C-vitaminban, ami fokozza a zsírégetést. Laktat, és rendben tartja az emésztést. Viszont kalóriában nagyon szegény.
  29. Itassa le a zsírt: Ha mégis elcsábult egy-egy szerelt rántott húsra vagy maréknyi sült krumplira – fogyasztás előtt mindig szedje konyhai törlőpapírra, hogy a zsiradék lecsöpöghessen.
  30. Teából inkább zöldet: Szabályozza az inzulintermelést, így optimalizálja a vércukorszintet.
  31. Feketéből feketét: Ha semmiképp nem tud lemondani a kávéról, akkor igyon rövid eszpresszót – cukor nélkül. Akkor is, ha mondjuk korábban tejszínnel fogyasztotta… A diéta idejére egyébként megbarátkozhatna a koffeinmentes változattal.
  32. Kerülje a diabetikusat?: Igen! Méghozzá azért, mert tartalmazhatnak olyan édesítőszereket, amelyek fokozzák az étvágyat. Legjobb, ha legalább ezekben a hetekben mindent természetesen fogyaszt – teát, kávét is keserűen.
  33. Húst is csak módjával!: Heti 2-3 alkalomnál többször ne egyen húst. Ha nem szereti a tofut, egyen inkább halat.
  34. Hideg helyett meleget!: Legszívesebben szendvicset vacsorázna? Pedig a meleg étel jobban laktat, és kalóriaszegényebb lehet. Főzzön egy gazdag zsírtalan zöldséglevest, vagy főzzön egy nagy szem krumplit héjában, és egyen hozzá fűszeres túrókrémet.
  35. Kerülje az alkoholt!: Ugyanolyan sok kalóriát tartalmaz, mint a zsír. Fogyasszon egy darabig alkoholmentes italokat. És legfeljebb hetente kortyolgasson el egy-két pohár száraz bort.
  36. Fele legyen zöldség!: Ügyeljen arra, hogy a főétel fele zöldségből készüljön, a negyede jó szénhidrátból (teljes kiőrlésű tésztából, rizsből) és szintén a negyede álljon fehérjéből (halból, tojásból, tofuból, bőr nélküli szárnyasból).
  37. Tartósító nélkül: Ha zacskós levest vagy szószalapot vesz, mindig olvassa el még az üzletben, hogy tartalmaz-e Na-glutamátot. Amelyik igen, azt tegye vissza a polcra.
  38. Tegye ki a rágcsákat!: Ha cukorka lapul a táskájában, a munkahelyén vagy a dohányzóasztali kínálóban – előbb-utóbb biztosan bekap egyet, kettőt, hármat? Legjobb, ha kidobja őket.
  39. Vezessen diétás naplót!: Ha hetente-kéthetente átnézi a feljegyzéseit, és megfigyeli, hogy fogyott, hízott vagy stagnált a súlya – kiválaszthatja saját leghatékonyabb módszerét.
  40. Desszertet ne!: Az önkiszolgáló étteremben mindig csak annyit vegyen, ami a két kezében elfér – azaz egy tányért és egy poharat. Desszertre ne is gondoljon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése