2013. július 5., péntek

Nyári italok

Semmi sem hűt le jobban egy forró nyári napon, mint egy hideg nyári ital. De a legtöbben így nagy kalória hibát vétenek ezekkel a nyári hűsítőkkel. A legtöbben mintegy 300 kalóriát viszünk be szervezetünkbe cukros italok formájában. A tanulmány hozzáteszi, hogy ezeknek a nyári italoknak a kalóriái növelik annak valószínűségét, hogy elhízunk vagy cukorbetegség alakul ki.

Ez túl nagy ár az ilyen nyári italokért, legyenek bármennyire hűsítők. De nem kell lemondani az összes nyári hűsítőről. Rengeteg finom alternatíva van a nyári előírásoknak. Olvass tovább, hogy megismerd, az italokat, amelyeket kerülni kell, és a kalória-barát változatokat is.

Jégkása:

Ezeknek a drágáknak 90%-a magas kalóriatartalmú szirup. Egy jégkása már több, mint 300 kalóriát tartalmaz.

Mielőtt vásárolnál, kérdezd meg, van-e az alacsony kalória-vagy cukormentes lehetőség. 
Vagy készítsd el a saját alacsony kalóriatartalmú változatát. Fogj 2 csésze gyümölcsöt, 2 csésze jeget és 2 evőkanál agave szirupot vagy stevia cseppeket, és egy mixerben törd össze őket. Ezután öntsük őket műanyag kelyhekbe. Hagyd őket a fagyasztóban egyik napról a másikra. Kapsz az édes és jeges különlegességet, amely kelyhenként csupán 40 kalóriát tartalmaz.

Jegeskávé, frappé:



Ezek az kávés hűsítők elérhetik a 800 kalóriát is. Na most, ha egy alap diétát nézünk, ahol 1500 kalóriát lehet egy nap bevinni, nem sok maradna az étkezésekre! Nem ajánlom erre pazarolni ezeket a drága kalóriákat! :) Válasszatok itt is diétás, cukormentes változatot, ha van rá lehetőségetek. Akkor már csak 150-200 kalóriát tartalmaznak.

Pina Colada:


Az ananász és a kókusz fantasztikus együtt, de sajnos ez az egyik legmagasabb kalóriatartalmú alkoholos ital a parton. Akár 644 kalóriát is tartalmazhat.

Sör:


Nincs nyár a jó hideg sör nélkül. De, hacsak nem akarsz sörhasat, az alacsony kalóriatartalmút kell, hogy válaszd. Egy átlagos üveg sör, 200 kalóriát tartalmaz.
A Light sörök kb. 60-100 kalóriát, ami még így sem kevés. Sajnos, az alkoholfogyasztás nem kedvez a kalóriáknak. Vagy nem iszol, vagy kompenzálsz az étkezéssel és a mozgással.

Ice tea:


A tea egészséges, nem igaz? Nem, ha ez tele van cukorral. Üveges márkák, mint a Nestea már 200 kalóriát tartalmaz egy fél literes üveggel.

De van sokkal egészségesebb alternatíva. Főzz magadnak igazi gyümölcsteát és ízesítsd citrommal és agavé sziruppa, vagy csak citrommal. Hűtsd le, és tadaam! :)

Gyümölcslé:


Lehet, hogy a dobozán gyümölcsöket látsz, de ez a juice messze van az egészségestől. Gondolj rá úgy, mint kólára, szénsav nélkül. Ha gyümölcsös ízre vágsz, akkor egyél meg egy igazi gyümölcsöt, a rosttartalma miatt nagyon egészséges. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése