2013. május 5., vasárnap

Az 5 legjobb gyakorlat a feszes cicikért


Ismerd meg azt az 5 gyakorlatot, amelynek segítségével újra formába hozhatod melleidet! Napi pár perc, könnyű torna és igazán látványos eredmény!

Csak speciális torna kell, és feljebb kerülnek a cicik!
Ha belegondolsz, a mellek teljesen elkülönülnek a test többi izmától – így hiába sportolsz, a melleidet csak néhány, speciális gyakorlat dolgoztatja meg igazán. És nagyon is érdemes ilyen gyakorlatokat végezni, hiszen a mellizmok kiváltképp látványosan formálhatók!  Sok nő gondolja úgy, hogy az idő nyomait maximum műtéttel lehetne eltüntetni, holott néhány egyszerű gyakorlat képes arra, hogy visszafordítsa a megereszkedés folyamatát, és újra formába hozza a melleket. A speciális gyakorlatoktól az izmok megvastagodnak, és sokkal jobban tudják tartani a cicik súlyát, így a mell „feljebb kerül”, kerekebbé és feszesebbé válik. Ráadásul ezek a gyakorlatok nagyon könnyűek és napi pár perc alatt elvégezhetők. Ha az alábbi 5 gyakorlatot heti 5 napon keresztül elvégzed, szemmel látható változásokat tapasztalsz már néhány edzés után is – ha pedig kitartóan megcsinálod minden héten, irigylésre méltó cicikre tehetsz szert!

Gyakorlatsor a feszes mellekért

1. „Fekvőtámasz” falnál

Állj szembe a fallal, és támaszkodj rá a tenyereiddel úgy, hogy a karjaid kinyújtva legyenek. A lábaidat zárd össze. Érintsd meg homlokoddal a falat, majd nyomd magad vissza a kiindulóhelyzetbe. Kétszer 10-et csinálj belőle! Ez a gyakorlat a melltartó izmokat erősíti, de megérezheted a hatását a karjaidban és a fenekedben is!

2. Papírpréselés

Ülő vagy álló helyzetben zárd össze a tenyeredet, mintha imádkoznál, és emeld fel a karjaidat a mellkasodhoz, a kezed körülbelül a két melled között legyen.  Nyomd egymáshoz a két tenyeredet úgy, mintha egy láthatatlan papírlapot lenne köztük, amit minél szorosabban préselsz össze. Érezni fogod az oldalsó mellizmok feszülését és a melled emelkedését. Ismételd meg 20-szor!

3. Labdapréselés

A gyakorlat ugyanaz, mint a papírpréselésnél, csak itt nem összeérintjük a tenyereket, hanem az ujjakat fonjuk össze, mintha egy gumilabdát akarnánk összenyomni. Lehet igazi kislabdával is végezni, de a képzelt is éppúgy megteszi. 20 „labdaszorítást” végezz!

4. Tárogatás

Feküdj hanyatt a padlón, a karjaidat nyújtsd ki oldalra, majd a kezedben tartott súlyzókat vagy vízzel töltött palackokat közelítsd egymáshoz a mellkasod előtt.  Tartsd meg a súlyokat pár másodpercig, majd engedd vissza a talajra.

5. Női fekvőtámasz

A fekvőtámasz az egyik legjobb mellfeszesítő gyakorlat,  így mindenképp érdemes elvégezni. A női változat éppúgy erősíti a mellizmokat, mint a hagyományos. A női fekvőtámasznál a térdek a földön vannak, így könnyebb elvégezni a gyakorlatot. 10-szer ismételd!

És amit még bevethetsz:

- A palástfű remek bőrfeszesítő,  már nagymamáink is ezzel rugalmasították a mell bőrét! 
- A váltózuhany segít megelőzni a megereszkedést, rugalmassá varázsolja a bőrt és nagyon egészséges. Csak hozzászokás kérdése az egész, és máris sokat teszel egy esti tusolással is a szépségedért! 
- A szőlőmagolaj fiatalít és feszesít, érdemes testápoló helyett a mellekre ezt használni. 
Pakolásokkal, maszkokkal, mellfeszesítő krémekkel tovább fokozhatod a hatást! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése