2013. február 18., hétfő

A GYORSÍTÓ szakasz ételei





Az első ciklus lényege, hogy rengeteg zöldséget ehetünk . Úgy, mint: saláta, paradicsom, paprika, uborka, spárga, spenót, zöldborsó, gomba, karfiol, káposzta, kelkáposzta, kelbimbó, hagyma, fokhagyma, zeller, brokkoli, padlizsán, cukkini, patisszon, sárgarépa, bambuszrügy, articsóka. A lényeg ebben a szakaszban, hogy a keményítőt tartalmazó zöldségeket kerüljük, mint pl. a krumpli.
Szinte korlátlan mennyiségben ehetünk sovány fehérjéket, mint a csirkehús, pulykahús és a hal (lazac, nyelvhal, lepényhal, törpeharcsa, tonhalkonzerv (vízben)).
És végül ehetünk még natúr joghurtot, almát, piros szőlőt, szilvát, körtét, barackot, bogyós gyümölcsöketnarancsot, kaktuszfügét – de ezeket már nem korlátlanul. Napi 2 adaggal ehetünk. Általában 1 adag, 1 darabot jelent, kivétel a bogyós gyümölcsöknél és az apróbbaknál. Egy adag reggelire, egy adag uzsonnára.
Az étrend változatosságát biztosítja az is, hogy szabad enni tojást (vagy 2 egész, vagy 4 db fehérje), kefirt és bizonyos sajtokat. Valamint napi 2 evőkanálnyi barátságos zsírt is ehetünk, sőt ennünk is kell. Ez lehet olívaolaj vagy lenmagolaj. Akár a sütéshez, akár a salátához használjuk.
Bármilyen fűszert használhatunk. Mivel a töménytelen salátazöldségből és natúr csirkéből egy hét után mindenkinek elege lesz, komoly vigasz, hogy a salátát joghurttal vagy kefirrel is ehetjük, és olyan fűszert teszünk rá, amilyet kívánunk (az öntetporokat felejtsük el, és keverjük ki a salátaöntetet mi magunk, otthon!). Ez lehet só, bors, kakukkfű, oregánó, bazsalikom, curry, kurkuma, koriander, majoranna, rozmaring, fahéj, szegfűszeg és bármi, amit csak el tudunk képzelni.
Íme néhány étel, ami elkészíthető:
  • görög tojásrántotta
  • zöldséges csirkeleves
  • csirkemelltandori
  • buggyantott lepényhal curryvel
  • parmezános padlizsán
  • grillezett tonhal nizzai salátával
Amennyiben szeretnétek megtudni a recepteket, nyugodtan írjatok és elküldöm!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése